lauantai 8. marraskuuta 2014

Elämä intensiivin jälkeen....

Viikko on kulunut Hanne Sydänmaan joogaintensiivistä. Torstaina tein ensimmäisen harjoituksen intensiivin jälkeen ja mielessäni kuulin Hannen sanat:

- Pyöristä selkää... Veny navasta... Siirrä paino takajalalle... Laske takapuolta, eikun laske sitä nyt oikeasti... Työnnä lantiota eteen...

Voin kertoa kokeneeni melkoisia ahaa-elämyksiä kurssin aikana ja sain tehtyä harjoituksestani voimakkaamman, tehokkaamman ja rankemman. Rankemmalla en tarkoita sitä, että koko kehoni olisi maitohapoilla harjoituksen jälkeen ja raahautuisin kotiin kädet täristen ja olisin koko keho arkana seuraavana päivänä, vaan sitä että tunnen oikeasti muutoksen lonkankoukistajissani ja muissa ylikireissä lihaksissani. Tämän lisäksi tiedän miltä tuntuu kääntää soturi oikeaan asentoon käyttäen pakaraa, eikä alaselkää. Se on rankkaa :) Rankinta on kuitenkin oman kehon kuunteleminen. Minun tulee hyväksyä se, että minun kehoni on erilainen kuin esimerkiksi Susun, Venlan tai Paulan. En välttämättä ikinä saa jalkaa utthita hasta padangusthasanassa niin korkealle kuin Susu mutta se ei estä minua kehittymästä omalla tavallani, omaa kehoani kuunnellen. Olisiko suurin este joka meidän on voitettava, kuitenkin omien korvien välissä eikä lihaksissa, jänteissä tai luuston rakenteessa?

Intensiivi sai aikaan kehossani muutoksia. Kulunutta viikkoa on maustanut kehosta kuuluva heleä paukahtelu, kun fasettinivelet loksahtelevat kohdalleen. Muutenkin tuntuu kuin olisin 3 senttiä pidempi ja pakko myöntää etten ole koskaan nukkunut niin sikeitä päiväunia kuin intensiiviviikonloppuna.

Hanne ohjaajana oli erilainen kuin Aksana. Tämä varmasti herättää monenlaisia mielipiteitä ja ajatuksia, mutta tulee kuitenkin muistaa että olemme kaikki erilaisia. Samalla tavalla kuin meilläkin on omat tapamme kolata oma piha, on ohjaajilla oma tapansa ohjata. Itse sain Hannesta ihan hurjan paljon irti ja vastauksia juuri niihin kysymyksiin jotka mieltä kaihersivat. Eräs joogi tiivisti viikonlopun fiilikset seuraavasti: "Ajatus siitä, että minusta ei vain ole joogaajaksi, alkoi tuntua vähän liioitellulta." Minusta tämä kuulosti hyvältä ja pystyn samaistua lauseeseen ihan täysin.

Aksanan seurasta saamme nauttia taas tammikuussa, mutta sitä ennen ehtisi hyvin käydä vielä kokeilemassa yksi ohjaustyyli lisää, nimittäin Petri Räisänen ohjaa Rovaniemellä 5. - 7.12. ja muistattehan, että Astangajooga Ivalo ry:n jäsenenä saatte Rovaniemen kurssitkin jäsenhintaan. Näillä näkymin täältä on kimppakyyti Rovaniemelle lähdössä, joten jos yhtään houkuttaa aloittaa joulutohina tehokkaalla joogaintensiivillä, huuda hep ja ilmoittaudu mukaan!

Haluan vielä kiittää kaikkia intensiiville osallistuneita, te mahdollistitte kurssin ja sen että saamme Hannen uudestaan vieraaksi huhtikuussa 2015. Lisäksi haluan kiittää kaikkia 35 yhdistyksemme jäsentä, teidän ansiosta tätä työtä yhdistyksen eteen on mukava tehdä.

Viikkotunnit rullaavat edelleen Ivalossa ja Inarissa, tervetuloa mukaan!

Namaste, Jatta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti